Urodziłem się w 1983 roku w Katowicach. W wieku 5 lat podjąłem naukę gry na fortepianie w Katowickim Ognisku Muzycznym, a następnie w Państwowej Szkole Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Bytomiu. W wieku 10 lat zacząłem doskonalić swoje umiejętności gry na fortepianie w Katowickiej Akademii Muzycznej, w wieku 13 lat w klasie prof. Józefa Stompla. Akademię Muzyczną im. Karola Szymanowskiego w Katowicach ukończyłem w 2007 roku w klasie prof. Moniki Sikorskiej – Wojtacha. Edukację uzupełniłem studiami podyplomowymi również w klasie prof. Moniki Sikorskiej –Wojtacha, zakończonymi recitalem dyplomowym w 2010r. Praktykę kameralną odbywałem pod kierunkiem profesorów: Reginy Strokosz-Michalak (katedra kameralistyki), Alicji Słowakiewicz-Wolańskiej (katedra wokalistyki), Stanisława Dziewiora (katedra instrumentów dętych) oraz adiunktów: Michała Mazurkiewicza i Krzysztofa Skowronka (katedra instrumentów smyczkowych).

Brałem udział w kilkunastu krajowych i międzynarodowych konkursach pianistycznych. Pierwsze wyróżnienie otrzymałem na II Międzynarodowym Konkursie Chopinowskim w Getyndze w 1993 roku. W kilku następnych byłem laureatem II miejsca w Konkursie im. Janiny Garści w Stalowej Woli, III miejsca w Konkursie w Antoninie „Chopin dla najmłodszych”, III miejsca w X Ogólnopolskim Konkursie Pianistycznym w Koninie jak również wyróżnienia na II Festiwalu Młodych Pianistów w Siedlcach czy wyróżnienia w IV Śląskim Konkursie Pianistycznym pod patronatem Ministra Kultury i Sztuki.

Podczas studiów nawiązałem współpracę z Instytutem Upowszechniania Kultury Silesia, oraz podjąłem pracę na stanowisku akompaniatora w PSM I i II st im. G. Fitelberga w Chorzowie. W charakterze akompaniatora brałem udział w recitalach wokalnych na terenie Katowic, a także Gdańska, Warszawy, Łodzi, Nałęczowa, Radomia i Krakowa współpracując z takimi wokalistami, m. in. Rafałem Bartmińskim, Andrzejem Malinowskim, Arnoldem Rutkowskim, Jackiem Jaskóła, czy Aleksandrą Stokłosą. Akompaniowałem również podczas konkursów i kursów wokalnych oraz dla organizowanych w Warszawie, Katowicach, Jaworznie czy Krynicy. Jako pianista byłem zapraszany do udziału w festiwalach muzycznych, w tym im. Jana Kiepury.

Obecnie, niezależnie od działalności estradowej jestem pracownikiem Akademii Muzycznej w Katowicach, gdzie jako pianista – korepetytor akompaniuje w Instytucie Wokalno – Aktorskim na zajęciach indywidualnych, z ruchu scenicznego, zespołów wokalnych jak rownież przy projektach scenicznych Wydziału Wokalno – Instrumentalnego.

Współpracuje również z Operą Śląską i Filharmonią Zabrzańską.